A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata tehát csökkenthető az egészséges életmóddal: törekedni kell a koleszterinszint minimalizálására, hiszen a magas koleszterinszint növelheti a szívroham, a szélütés, az artériás betegségek és a mini stroke kockázatát is. A British Heart Foundation szerint a túl sok „rossz koleszterin” és más anyagok lerakódásokat (plakkot) képezhetnek, melyek felhalmozódhatnak az artériákban, ez pedig az előbb felsorolt betegségekhez vezethet. A veszély azonban minimálisra csökkenthető, ha kevesebb zsíros ételt fogyasztunk, gyümölcsökből és zöldségekből viszont annál többet. De itt van a tojás is…
A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata tehát csökkenthető az egészséges életmóddal: törekedni kell a koleszterinszint minimalizálására, hiszen a magas koleszterinszint növelheti a szívroham, a szélütés, az artériás betegségek és a mini stroke kockázatát is. A British Heart Foundation szerint a túl sok „rossz koleszterin” és más anyagok lerakódásokat (plakkot) képezhetnek, melyek felhalmozódhatnak az artériákban, ez pedig az előbb felsorolt betegségekhez vezethet. A veszély azonban minimálisra csökkenthető, ha kevesebb zsíros ételt fogyasztunk, gyümölcsökből és zöldségekből viszont annál többet. De itt van a tojás is…