Memóriajavító ételek - Ezekkel tartsd frissen az elmédet
Ha szeretnénk frissen tartani elménket, érdemes bizonyos ételeket beiktatnunk az étrendünkbe. Hogy melyek ezek? Máris mutatjuk!
Halfélék
A rendszeres halfogyasztással nem csak a depressziót kerülhetjük el, de kutatások kimutatták, hogy ily módon csökkenthetjük az esélyét az időskori memóriaromlásnak, a stroke kialakulásának és az agyvérzésnek. A halak jótékony tulajdonságaikat a bennük lévő B12-vitaminnak, jódnak és omega-3-nak köszönhetik. A szakértők különösen a lazac, a pisztráng és a hering gyakori fogyasztását ajánlják.
Olajos magvak
Az olajos magvakban lévő E-vitamin, folsav és esszenciális zsírsav mind-mind segít megakadályozni az Alzheimer-kór kialakulását. Érdemes naponta egy-egy marékkal elfogyasztani, hogy élvezhessük jótékony hatásait.
Csokoládé
Szerencsére már több kutatás is kimutatta, hogy jó minőségű étcsokoládé rendszeres fogyasztásával javíthatunk a koncentrálóképességünkön. Köszönhető mindez a kakaóban lévő flavonoidoknak, amelyek fokozzák a vérkeringést és élénkítenek. Fogyasszunk legalább 70 százalék kakaótartalmú csokoládékat, így még az alvásunk minőségén is javíthatunk, sőt, egyes felmérések szerint így még a stroke kialakulásának az esélyét is csökkenthetjük.