Ez nem más, mint a lila rizs, amely természetes színét az antociánoknak, az antioxidáns hatású vegyületeknek köszönheti, melyek a fekete áfonya és a szeder színéért is felelősek. A lila rizs azonban nemcsak látványos, hanem tápanyagokban is gazdag: antioxidánsai miatt jótékony hatású lehet a szív- és érrendszerre, valamint rostban, ásványi anyagokban (például vasban és cinkben) is bővelkedik. Íze általában kissé diós, földesebb a fehér rizsnél, és főzéskor enyhén ragacsos állagúvá válik, így jól passzol ázsiai ételekhez, zöldségekhez vagy éppenséggel édes ételekhez is.
Ez nem más, mint a lila rizs, amely természetes színét az antociánoknak, az antioxidáns hatású vegyületeknek köszönheti, melyek a fekete áfonya és a szeder színéért is felelősek. A lila rizs azonban nemcsak látványos, hanem tápanyagokban is gazdag: antioxidánsai miatt jótékony hatású lehet a szív- és érrendszerre, valamint rostban, ásványi anyagokban (például vasban és cinkben) is bővelkedik. Íze általában kissé diós, földesebb a fehér rizsnél, és főzéskor enyhén ragacsos állagúvá válik, így jól passzol ázsiai ételekhez, zöldségekhez vagy éppenséggel édes ételekhez is.