Hihetetlen dologra jöttek rá a kutatók a burgonyával kapcsolatban: kiderült, hogy a krumpli mégis segíthet a fogyásban
Sőt mi több, az amerikai szakemberek tanulmánya szerint a zöldség a cukorbetegség kockázatát sem növeli.
Most akkor együk vagy sem?
Egyáltalán nem új keletű dolog, hogy a fogyni vágyó, diétázó emberek a burgonyát bizony messziről elkerülik, és inkább rizzsel vagy más, egészségesebbnek vélt körettel helyettesítik sokunk kedvenc zöldségét, amit oly sok módon elkészíthetünk. Igen ám, de legyen bármennyire is ízletes a burgonya, mivel keményítőben és szénhidrátban gazdag, egy ideje már összefüggésbe hozták a hízással, valamint azzal, hogy aki gyakran fogyaszt belőle, annál magasabb az esélye, hogy kialakul a kettes típusú cukorbetegség. Egy új, amerikai tanulmány szerint azonban a krumplievés valójában segíthet a fogyásban, mivel a burgonya tele van fontos tápanyagokkal, így az egészséges táplálkozás részét képezi, sőt mi több, az új eredmények alapján a cukorbetegség kialakulásának kockázatát sem növeli.