Tedd a kenyeret a fagyasztóba: el sem hiszed, milyen hatással lesz a testedre, ha így fogyasztod ezt a pékárut
Egy orvos szerint elképesztő egészségügyi előnyei vannak annak, ha lefagyasztjuk a kenyeret, majd onnan kivéve és felmelegítve fogyasztjuk ezt a sokak által kedvelt, ízletes pékárut.
Erre biztosan nem gondoltál volna
A kenyér lefagyasztása egyáltalán nem új keletű módszer, hiszen rengetegen vetik be ezt a "trükköt", hogy ne kelljen kidobni a megmaradt, még jó állapotban lévő, el nem fogyasztott pékárut. Mind tudjuk, hogy ha lefagyasszuk a kenyeret, azzal hosszabb ideig frissen tarthatjuk azt, valamint a penészgomba sem fogja felütni a fejét a felületén - többek szerint ez a módszer azonban befolyásolja a kenyér ízét és állagát, így sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel, hanem inkább mindig új és friss pékárut vásárolnak a régi helyett. Pedig ahogyan a Mirror is írja, Dr. Chintal Patel orvos szerint a fagyasztott kenyérnek nem csupán annyi az előnye, hogy bármikor előkaphatjuk a hűtőládából, majd felmelegítve egyből fogyaszthatjuk azt, de egészségünkre nézve is rengeteg a jótékony hatása. Hogy melyek is ezek, azt galériánkból megtudhatod!
Ez a trükk nem csak a kávét teszi jóval egészségesebbé, hanem az ízén is javít. Ideje, hogy kipróbáld ezt a trükköt.
Leadfotó: 123rf