"Ha legalább egy éjszakára lefagyasztjuk a kenyeret, majd felmelegítjük vagy megpirítjuk azt, a kenyérben lévő keményítő molekuláris szerkezete ellenállóbb keményítővé változik. Ez az a típusú keményítő, amely táplálja a bélbaktériumokat, valamint elősegíti az egészséges bélmikrobióma felépítését, továbbá ez a módszer csökkenti a kenyér glikémiás indexét is, akár 30%-kal" - fejtette ki Dr. Patel, aki szerint a tészta és a rizs hasonló "kezelésének" szintén efféle előnyei vannak.
"Ha legalább egy éjszakára lefagyasztjuk a kenyeret, majd felmelegítjük vagy megpirítjuk azt, a kenyérben lévő keményítő molekuláris szerkezete ellenállóbb keményítővé változik. Ez az a típusú keményítő, amely táplálja a bélbaktériumokat, valamint elősegíti az egészséges bélmikrobióma felépítését, továbbá ez a módszer csökkenti a kenyér glikémiás indexét is, akár 30%-kal" - fejtette ki Dr. Patel, aki szerint a tészta és a rizs hasonló "kezelésének" szintén efféle előnyei vannak.