Az eper, az áfonya, a málna és a szeder nem csupán isteni finom bogyós gyümölcsök, de még antioxidánsban is gazdagok, melyek erős molekulák, amik úgy küzdenek a különböző betegségek kialakulása ellen, hogy megvédik a szervezetet a szabad gyököktől, melyek károsíthatják a sejteket, és hozzájárulhatnak még az öregedéshez is. Tele vannak továbbá flavonoidokkal, amelyek kiválóan küzdenek a gyulladások ellen, és még az immunrendszert is erősítik. Érdemes tehát minél többet fogyasztani belőlük, és nem csupán frissen, de fagyasztva is, hiszen így is igazi szuperélelmiszerekről van szó.
Fotó: 123rf
Az eper, az áfonya, a málna és a szeder nem csupán isteni finom bogyós gyümölcsök, de még antioxidánsban is gazdagok, melyek erős molekulák, amik úgy küzdenek a különböző betegségek kialakulása ellen, hogy megvédik a szervezetet a szabad gyököktől, melyek károsíthatják a sejteket, és hozzájárulhatnak még az öregedéshez is. Tele vannak továbbá flavonoidokkal, amelyek kiválóan küzdenek a gyulladások ellen, és még az immunrendszert is erősítik. Érdemes tehát minél többet fogyasztani belőlük, és nem csupán frissen, de fagyasztva is, hiszen így is igazi szuperélelmiszerekről van szó.