Ezért érdemes mindennap csicseriborsót fogyasztanod - Több jótékony hatása van, mint gondolnád

A csicseriborsó az egyik legkorábban termesztett hüvelyesek közé tartozik, amit a mai napig előszeretettel fogyasztanak Dél-Amerika és Afrika több országában is. Szerencsére Európában is egyre közkedveltebb alapanyagnak számít, melynek oka, hogy számos jótékony hatása lehet egészségünkre, ha rendszeresen fogyasztjuk.
Vitaminokban gazdag hüvelyes
A csicseriborsó egy olyan növény, amiből a többi hüvelyeshez hasonlóan rengeteg változatos ételt készíthetünk, melyek rendkívül egészségesek is egyben. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, hiszen 100 grammban 20 gramm fehérje található, emellett pedig gazdag B1- és B6 vitaminban, A- és E-vitaminban, valamint folsavban. A rengeteg vitamin mellett tartalmaz még magnéziumot, cinket, vasat és kalciumot is, így elengedhetetlen része az egészséges táplálkozásnak. Magas szénhidráttartalma miatt talán nem a legdiétásabb ételről van szó, de a szervezetre tett jótékony hatásainak köszönhetően az esti órák kivételével mégis megéri fogyasztani.