Hétszer annyi rákkeltő anyag van ebben a chipsben, mint a simában
A kulcsszó itt a rákkeltő akrilamid, ami minden chipsben megtalálható. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi van benne.
Van egy típus, amiben alaposan meghaladják az értéket a gyártók
A chips, különösen a burgonyachips, az egyik legnépszerűbb snack világszerte. Az emberek szeretik a ropogós textúráját, a különféle ízesítéseit. Azonban a termék nemcsak isteni, de egészségügyi kockázatokat is rejt magában.
Azt nem kell reklámozni, hogy a chips kevés tápanyagot tartalmaz, és rendszeres fogyasztása nem helyettesítheti az egészséges, tápláló ételeket. Ráadásul minden ilyen ropogtatnivaló tartalmaz akrilamidot, mivel ez a burgonya sütése során keletkezik. A gond csak az, hogy ez a vegyület rákkeltő.
A galériánkban megmutatjuk, hogy melyik chips a legveszélyesebb jelenleg!
A tilalom minden Európai Uniós tagországra vonatkozik, vagyis Magyarországra is. Bár adtak türelmi időt, de ettől még sok minden fog változni.