Soha ne süss vagy főzz paradicsomos és citromos ételeket alufóliában: veszélyesebb, mint gondolnád!

Olyan méreganyagok szabadulhatnak fel a paradicsomos és citromos ételekben lévő sav hatására a fóliából, melyeket szinte biztos, hogy te sem szívesen fogyasztanál el.
Mérgező és veszélyes is lehet
Vitathatatlanul beköszöntött a grillszezon, így előkerülnek a sütők és sok esetben az alufólia is. Egyesek bedobják a tűzbe a burgonyát alufóliába csomagolva, mások pedig a grillrácsra helyezik a fóliát, hogy ne pörkölje meg a húst és a zöldségeket a parázs. Nem is gondolnánk, hogy ezek a kis lifehackek igen ártalmasak is lehetnek, pláne akkor, ha még a mindennapok során is az alumíniumból készült edényekre esküszünk. Kiváló anyag, amely igazán egyszerűen megmunkálható, valószínűleg ezért is olyan népszerű. Emellett erős, könnyű, és számos célra megfelel, de nem biztos, hogy annyira egészséges a használata, mint amilyennek azt gondoljuk. Galériánkat átlapozva megtudhatod, milyen egészségügyi problémád is származhat pontosan abból, ha rendszeresen alufóliában, esetleg alumínium edényben sütsz és főzöl!
Sehogy sem tudod magad lenyugtatni, annyira izgulsz valami miatt, netán épp feszült időszakodat éled, mert túl sok stressz ért a munkahelyeden vagy a magánéletedben? Szerencsére létezik egy pofonegyszerű módszer, amivel könnyedén csökkentheted az idegességed, méghozzá gyógyszerek nélkül.
Leadfotó: Pixabay
Oldalak
