6 egészségügyi probléma, amire jó a licsi
Igaz, kissé borsos áron, de egyre több hazai piacon találkozhatunk a furcsa, szúrós külsejű licsivel. A zord kinézete azonban ne ijesszen el bennünket, a diónagyságú déligyümölcs igazán finom és nagyon egészséges. Cikkünkben ezúttal a jótékony hatásait mutatjuk be!
Serkenti az emésztést
A licsiben lévő nagy mennyiségű rost javítja az emésztést, serkenti a vékonybél izmait, így gyorsítja a székletürítést. Stimulálja a gyomrot és az emésztőnedveket, ezáltal a tápanyagok könnyebb felszívódását segíti. Rostjainak és kevés kalóriatartalmának köszönhetően a fogyást is támogatja.
Erősíti az immunrendszert
A licsi egyik legfontosabb összetevője a C-vitamin, már néhány darab elfogyasztásával fedezhetjük a szükséges napi bevitelt. Ez a leghatékonyabb antioxidáns, amely serkenti a fehérvérsejteket és erősíti az immunrendszert.
Rák ellen is hatásos
Ebben az aprócska gyümölcsben olyan vegyületek találhatóak, amelyek hatékonyan veszik fel a küzdelmet a káros, öregedést előidéző, és esetlegesen rákot okozó szabad gyökök ellen, valamint védelmet nyújtanak a különböző betegségekkel szemben.