5 fontos tápanyag, hogy megelőzd a sérüléseket

A sérüléseket, csonttöréseket és húzódásokat megelőzhetjük úgy, hogy gondoskodunk arról, hogy a szervezetünk hozzájusson a megfelelő tápanyagokhoz. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabbakat!
C-vitamin
A C-vitamin jótékony hatásairól már sokat hallhattunk, ám azt talán kevesen tudják, hogy az immunerősítés mellett a szövetek karbantartásáért és gyógyulásáért is felelős. Ez a fontos vitamin elősegíti a regenerálódást, hozzájárul a kollagén fejlesztéséhez, amely azért hasznos, mert ennek köszönhető a csontokhoz kapcsolódó inak és ínszalagok rugalmassága. C-vitamint bőségesen találunk többek között a citrusfélékben, a leveles zöldségekben, a brokkoliban és a káposztában.
Omega-3
Amikor a testünk bizonyos része megsérül, a szervezetünk úgy válaszol, hogy a környező terület begyullad, a gyulladás azonban csökkenti a felépülés idejét. Az omega-3 ezt az akadályt oldja fel: csökkenti a gyulladást, jót tesz az ízületeknek és az immunrendszert is erősíti. Omega-3-ban gazdag ételek: olajos halak (lazac, tonhal), diófélék és a lenmag.
Cink
Ez a fontos ásványi anyag segíti a felépülést és a gyorsabb gyógyulást. Megkönnyíti a szervezet természetes működését, segít a szöveteknek és sebeknek átvészelni a traumát, sokat tesz azért, hogy visszanyerjük egészségünket. A cink megtalálható a lencsében és a hüvelyesekben, a barna rizsben és a pulykában.
Fotó: lafitness.wordpress.com
Oldalak
