A magas zsírtartalmú ételek, különösen a telített zsírokban gazdag ételek, növelhetik a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát. Az egészséges zsírok, mint például az avokádó, a diófélék és az olívaolaj, sokkal jobb választások. Közben az amerikai Stanford Egyetem nemrégiben készült tanulmányából kiderült, hogy 40 éves kor után drámaian csökken az olyan ételek, mint a steak, feldolgozásának képessége, ami potenciálisan magasabb koleszterinszinthez vezethet. Ha nem tudunk erről lemondani, válasszunk soványabb húsokat, mint például a filé steak.
A magas zsírtartalmú ételek, különösen a telített zsírokban gazdag ételek, növelhetik a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát. Az egészséges zsírok, mint például az avokádó, a diófélék és az olívaolaj, sokkal jobb választások. Közben az amerikai Stanford Egyetem nemrégiben készült tanulmányából kiderült, hogy 40 éves kor után drámaian csökken az olyan ételek, mint a steak, feldolgozásának képessége, ami potenciálisan magasabb koleszterinszinthez vezethet. Ha nem tudunk erről lemondani, válasszunk soványabb húsokat, mint például a filé steak.