Te még kávézóba jársz? Én így készítem el a karácsonyi mézeskalácsos kávét házilag

Már évek óta a kávéimádók táborát erősítem, nem telik el úgy nap, hogy ne innék legalább egy bögrével. Az ünnepi időszakban viszont általában a sima latte helyett a különlegesebb ízekre szavazok, most pedig meg is mutatom a kedvenc karácsonyi kávéreceptjeimet, amiknek nem tudok ellenállni!
Narancsos-fahéjas kávé
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 1,5 dl feketekávé
- 4 cl narancslikőr
- 1 narancs héja
- 1 teáskanál fahéj
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Töltsük a narancslikőrt egy üvegpohárba, majd adjuk hozzá a forró kávét és a habosított tejet. Ha ezzel megvagyunk, ízlés szerint jöhet rá egy kis tejszínhab, a tetejére pedig a reszelt narancshéj és a fahéj. Fahéjrúddal, narancsszórással és narancsszelettel tálalva még ínycsiklandóbban néz majd ki!
Mézeskalácsos latte
Hozzávalók:
- 1,5 dl presszókávé
- 1 teáskanál méz vagy cukorszirup
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer
- 1 mokkáskanál vanília kivonat
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Főzzünk egy adag kávét, aztán töltsük a bögrénkbe, majd ízesítsük a fűszerrel és a vanília kivonattal. Ezután – ha a méz helyett ezt választjuk - készítsük el a cukorszirupot: forraljunk fel egy kevés vizet egy lábasban, adjunk hozzá kétszer annyi cukrot, és keverjük addig, amíg fel nem oldódik. Ezután öntsük a kávéhoz, aztán adjuk hozzá a tejet is. Díszítsük tejszínhabbal és egy kis fahéjjal.
Fotó: halfbkedharves.com
Még különlegesebbre vágysz? Tojáslikőrös kávé és sóskaramellás latte vár a következő oldalon!
Oldalak
