Trópusi koktélrecept

A tengerparton néha veszek kókuszdiót, aminek igazán a vize értékes, egyfelől, mert hideg, szemben a negyed órája magammal hozott vízzel, másfelől tele van vitaminnal és ásványi anyaggal. Az önmagában kissé semleges kókuszíz nem a legfinomabb, de egy kis extrával ki lehet hozni belőle a maximumot.
Egészséges üdítő
A friss kókuszvíz káliumot, magnéziumot és természetes cukrot tartalmaz, ezért az egyik legnépszerűbb ital az ázsiai országokban és minden vidéken egy kicsit más az íze. Elektrolittartalma hasonló a vérplazmáéhoz, ezért kiváló sportital és akár intravénásan is adható (persze csak a frissen feltört kókuszdió vize steril annyira, hogy ez biztonságos legyen) kiszáradás ellen. Mi persze csak szívószállal isszuk, néha rummal.
Egy szülinapi bulin tanultuk ezt a receptet: feltörjük a kókuszdiót, kicsit leiszunk a vízből, majd pótlásra mehet bele némi rum. Az íze ettől kerekebb lesz, sokkal karakteresebb és persze itatja magát, úgyhogy nem szabad túlzásba esni.
Íme a mi mixerkedésünk
Burmai túránkról hoztunk magunkkal egy üveg kókuszrumot, úgy gondoltuk, ez a tökéletes kiegészítője a semleges ízű kókuszvíznek, de próbáltuk már másmilyen rummal is, ugyanolyan jó.
Olvasd el a legutóbbi bejegyzést is: Masszázsoktatás Thaiföldön
Leadfotó: huffingtonpost.com
Oldalak
