Almás rukkola saláta, ropogós baconnel és tükörtojással
Tavaszi vitaminbomba! Fehérje és sok-sok szép és finom gyümölcs, próbáljátok ki!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Almás rukkola saláta, ropogós baconnel és tükörtojással
Hozzávalók:
- 7 dkg rukkola
- 5 dkg cheddar sajt
- 2 közepes alma
- 4 csík bacon
- 2 db tojás
- só, bors
- 6 ek olívaolaj
- 1 ek szójaszósz
Elkészítés:
A rukkolát megmossuk, két tál között elosztjuk. A sajtot lereszeljük, a rukkolára helyezzük. Az almát apró kockákra vágjuk és a rukkolára szórjuk.
Egy felforrósított serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük a tojást és a bacon szeleteket. Az olívaolajat és a szójaszószt egy kézi habverő segítségével homogén állagúra keverjük, majd ráöntjük a salátánkra.