Paradicsomleves, pirított csicseriborsóval
A klasszikus paradicsomlevest mindenki szereti,
ezt a felturbózott verziót pedig csak imádni lehet.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Paradicsomleves, pirított csicseriborsóval
Hozzávalók:
A LEVESHEZ:
- 3 kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
- 1 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- Olívaolaj
- Fél liter alaplé
- 2 szál kakukkfű
A CSICSERIBORSÓHOZ:
- 1 konzerv leszűrt csicseriborsó
- 1 tk. őrölt füstölt pirospaprika
- Só
- Olívaolaj
DÍSZÍTÉS:
- 2 dl habtejszín a díszítéshez, pirított kenyér
Elkészítés:
1. Az egész, megmosott paprikákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 200 fokon süssük addig, ameddig elkezd szenesedni a héja. Ezután tegyük egy tálba a paprikákat és fedjük le, hagyjuk negyed órát állni a gőzben, majd húzzuk le a héjukat.
2. Vágjuk apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, majd olívaolajon dinszteljük meg őket. Adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel a levest, majd kis lángon főzzük 5-10 percig.
3. Eközben öblítsük át a csicseriborsót, majd egy papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet. Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el egyenletesen a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk és füstölt pirospaprikával fűszerezzük. Helyezzük 180 fokos sütőbe, és süssük aranybarnára (kb. 15 perc).
4. Miután a leves megfőtt, tegyük hozzá a felkockázott paprikát, a magháza nélkül, majd botmixerrel pürésítsük. Szórjuk meg a friss fűszerekkel és a füstös csicseriborsóval. Tálaláskor csurgassunk tejszínt a leves tetejére.