Spenótos tortilla - Egy falat Mexikó

Aki egy kis újdonságra vágyik a téli időszakban és szereti a mexikói hangulatú ételeket, az mindenképp próbálja ki ezt a spenótos tortillát! Most trikolor paprikás- csirkemellel töltöttem, mellé pedig egy ellenállhatatlan, tejfölös mártogatóst készítettem. Próbáljátok ki Ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Spenótos tortilla - Hozzávalók:
Spenótos tortillához:
- 210 g liszt
- ½ tk. só
- ½ tk. kömény
- 1 csipet cayenne bors
- 1 tk sütőpor
- 100 g baby spenót
- 5 ek. olaj
- Csirkés töltelék hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- só, bors- ízlés szerint
- 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
- 1-2 ek. szőlőmagolaj
- 4 ek. natúr joghurt
Mártogatós:
- 1 pohár joghurt
- jalapeno vagy habanero paprika
Spenótos tortilla
Elkészítés:
- Spenótos tortilla: Forraljunk fel vizet egy lábasban, majd 2 percre tegyük a spenótot a forrásban lévő vízbe, addig amíg kicsit megfonnyad.
- Szűrjük le a spenótot és tegyük át jéghideg vízbe.
- A spenótot helyezzük egy mélyfalú edénybe, adjunk hozzá 2 ek. vizet és pürésítsük.
- Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, tegyük bele a sót, köményt, cayenne borsot és a sütőport. Keverjük össze.
- A lisztes keverékhez adjuk hozzá a pürésített spenótot és 3 ek. olajat.
- Kézzel gyúrjuk egy kicsit és adjunk hozzá még 2 ek. olajat.
- A tésztának ruganyos állagúnak kell lennie, így ha szükséges vagy túl száraz a tészta, öntsünk hozzá olajat, addig míg a kívánt állagot el nem érjük.
- Ha kész a tésztánk, takarjuk le folpackkal és hagyjuk pihenni 15-20 percig.
- Ha a tészta pihent, osszuk 4 egyenlő részre, formáljunk belőlük gombócokat és egy sodrófa segítségével, lisztezett deszkán, nyújtsunk belőlük körlapokat.
- Melegítsünk elő egy serpenyőt közepes hőfokon és egyesével süssük ki a lapokat, oldalanként kb. 2-2 percig, amíg kis barna hólyagocskák nem keletkeznek rajta.
- Miután megsütöttük a tortilla lapok mindkét oldalát, kenjük át egy kicsit olajjal, hogy puha maradjon.
- Csirkés töltelék: A csirkemellet és a paprikákat vágjuk fel vékony csíkokra.
- Melegítsük fel egy serpenyőben az olívaolajat és tegyük bele a csirkecsíkokat. Sózzuk, borsozzuk.
- Ha lepirultak a csirkék, szedjük őket egy külön tálba és keverjük hozzá a joghurtot (vagy tejfölt). A paprikákat tegyük abba a serpenyőbe, amiben a csirkét sütöttük és kicsit pirítsuk meg őket.
- Ha ez kész, fogjunk egy tortilla lapot és helyezzük rá a csirké a sült paprikákkal együtt, majd tekerjük fel és vágjuk félbe.
- Mártogatós: ½ pohár joghurtba, vágjunk egy kevés habanero vagy jalapeno paprikát. Sózzuk, keverjük össze, majd tegyük kis tálkába.
Egy finom főételhez desszert is dukál, lapozz a következő oldalra két egészséges finomságért!
Fotók: Marton Adrienn
Oldalak
