Serpenyős szezámmagos lazac - Egyszerűen elkészíthető ázsiai különlegesség

Az ázsiai konyha az egyik kedvencem. Tökéletesen párosítják a különböző fűszereket, szószokat, olajokat, egyszerűen imádom. Éppen ezért elég gyakran készítek távol keleti fogásokat a családnak. Egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető finomságot hoztam ma Nektek, ami ebédre vagy vacsorára is szuper választás. A serpenyős szezámmagos lazac, ázsiai zöldekkel egészséges, vitaminokban és ízekben gazdag. Igazi különlegesség.
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Serpenyős szezámmagos lazac, ázsiai zöldekkel
Elkészítés: 15 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
Dresszing:
- 3 ek. fehérborecet
- 1 ek. szezámolaj
- 2 ek. mogyoróolaj
- 2 ek. szójaszósz
- 1 lime leve
- 1 ek. reszelt friss gyömbér
Saláta:
- 6 bögre vegyes zöld levél
- 1 kígyóuborka, vékony csíkokra vágva
- 3 ek. koriander levél, durvára vágva
Lazac:
- 2 szelet lazac, bőrrel együtt
- 1 ek. mogyoróolaj
Lépésről-lépésre:
1. Egy tálban egybeöntjük a dresszing hozzávalóit. Majd hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
2. Bedörzsöljük a lazac szelet mindkét oldalát mogyoró olajjal, majd sózzuk-borsozzuk a hal mindkét oldalát. Felhevítjük a serpenyőt és bőrrel lefelé a lazac szeleteket rátesszük, amikor már halljuk, hogy serceg az olaj. 3 percig sütjük, majd véglegesen a sütőben sütjük meg, ugyanabban a serpenyőben 220 fokon.
3. Salátával tálaljuk, amit tálalás előtt összekeverünk, majd ráöntjük a dresszinget.