Narancsos-áfonyás muffin: könnyed, gyümölcsös desszert a hétköznapokra
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/blog/narancsos_muffin.jpg?itok=1gbeNjGY)
A tavasz a napsütés, a vidámság és persze a könnyed édességek évszaka. Egy egészséges és alacsony kalóriatartalmú finomságot hoztam most nektek, így mértékkel engedhettek az édes csábításnak. Remélem, ez a narancsos-áfonyás muffin sikert arat nálatok is.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gyümölcsös muffin naranccsal, áfonyával
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 60 ml narancslé
- 25 dkg mandulaliszt
- 17 dkg méz
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 ek kókuszliszt
- 1 db vaníliarúd kikapart belseje
- 1 tk narancshéj
- ¾ tk sütőpor
- ½ tk szerecsendió
- ¼ tk tengeri só
- 15 dkg áfonya
Elkészítés
1. A narancsot alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. Sárga héját lereszeljük, félretesszük. Levét kicsavarjuk.
2. A narancs levét felforraljuk az aszalt áfonyával, majd lehúzzuk a tűzről, félretesszük kihűlni, miközben a gyümölcs magába szívja az ízes folyadékot.
3. A tojásokat kikeverjük mézzel, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd hozzátesszük a narancsleves-áfonyás egyveleget, a vanília rúd kikapart belsejét, végül beleforgatjuk a sütőport, szerecsendiót, narancs héját és a sóval elkevert kókusz- és mandulalisztet.
4. A tésztát elosztjuk 12 egyenlő részre és szilikonos muffin formába töltjük.
5. 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt sütjük készre.