Csirke popcorn házi ketchuppal – biztos, hogy a kedvenced lesz
Ha ételekről van szó a fantáziámnak semmi sem szabhat határt. Most a gyermekeim kedvenc ételeit ötvöztem. Ha ti is legalább annyira szeretitek a csirke husit, mint a popcornt, akkor próbáljátok ki ezt a receptet!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Csirke popcorn házi ketchuppal
Hozzávalók:
A csirke popcornhoz:
- 3 db csirkemell filé
- 150 g összetört kukoricapehely
- 150 g darált dió / pekán dió
- 150 g darált mandula
- 4 tojás, villával felverve
- liszt (panírozáshoz)
- só
A ketchuphoz:
- 120 ml paradicsomecet
- 3 ek olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma apró kockákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
- 1 ek frissen reszelt gyömbér
- 400 g apró darabokra vágott paradicsom, konzervben - lével együtt
- 150 g barna cukor
- pár szem friss paradicsom
- 1 tk só
- 1 tk oregano
Kellék:
- popcorn tasak
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A csirkemellet felvágjuk apró kockákra, megsózzuk, majd először lisztbe, tojásba, végül pedig pisztáciába/kukoricapehelybe/pekán dióba vagy mandulába forgatjuk.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a panírozott csirkemellkockákat, és készre sütjük 26 perc alatt úgy, hogy félidőnél átforgatjuk őket.
- Papírtasakba tesszük, majd házi ketchuppal tálaljuk.
- A házi ketchuphöz a vöröshagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon kb. 10 percen keresztül, majd hozzáadjuk a paradicsomecetet.
- Beletesszük az összes többi hozzávalót, és egy órán keresztül lassú tűzön szósszá főzzük. Közben gyakran kevergetjük. Hogy nehogy megégjen, nyugodtan lehet mindig egy kis vizet aláönteni.