Ezek ám a menő partifalatok: Kolbásszal töltött, sós tölcsérek
Ha finom és mutatós partifalatokat szeretnétek készíteni, amivel a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt kedveztek, akkor ezekkel a kolbásszal töltött, sós tölcsérekkel biztosan nyert ügyetek lesz!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Kolbásszal töltött, sós tölcsérek
Hozzávalók:
A tölcsérekhez:
- 25 dkg liszt
- 1 dkg friss élesztő
- 1 csipetnyi só
- 1 tk cukor
- 1,25 dl langyos víz
- 1 ek olaj
- 1 kk friss/szárított oreganó (opcionális)
A kenéshez:
- 2 tojás sárgája
A töltelékhez:
- párolt lilakáposzta
- mini virslik/kolbászok
- fodros saláta levelek
- sárgarépa
- vöröshagyma, pirítva
- újhagyma
- majonéz
Elkészítés:
- Langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
- Az olajat és a sót is hozzákeverjük, majd a lisztet is hozzáadagoljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá szárított oreganót is.
- Alaposan kidolgozzuk tésztát, és letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 20 perc). Amikor szépen megkelt, újból átgyúrjuk, ezzel a levegőt kipréseljük belőle. Újbóli kelesztés következik (kb. 20 perc).
- A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Alufóliából tölcséreket formálunk, majd erre tekerjük fel a tésztát. Ha a tészta másodszorra is megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk és pizzavágó segítségével 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a csíkokat szépen feltekerjük a tölcsér formáinkra.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, tojással lekenjük és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Amíg sülnek a tölcsérek, egy asztali grill segítségével megsütjük a kolbászokat és a zöldségeket.