Mangós chiapuding - Nyári egészségbomba, ami hamar a család kedvence lesz
A chiapuding igazi nagy kedvenc a családunkban. Ősszel sütőtökös változatban készítettem el, ami annyira tetszett mindenkinek, hogy gondoltam, csinálok egy nyári verziót is. Mangó, banán és sárgabarack került bele, amitől igazán friss és üde lett a végeredmény. Tökéletes reggeli vagy desszertötlet egy napsütéses, forró nyári napon. Igazi egészségbomba, próbáljátok ki!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Mangós chiapuding
Mennyiség: 2 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Pihentetés: minimum 2 óra-max. 12 óra
Hozzávalók:
- 1 marék pisztácia
- 2,5 dl mandula tej
- 3 ek. chia mag
- 1 közepes banán
- ½ tk. őrölt fahéj
- ½ vanília rúd kikapart belseje
- méz, ízlés szerint
- 1db érett mangó, kimagozva
- 2 db sárgabarack, kimagozva
Lépésről lépésre:
Keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel. Majd pépesítsük össze a mangót a sárgabarackkal.
Tegyük bele a chiamagot a banános mandulatejbe és hagyjuk állni legalább 2 órát, amíg kocsonyás lesz az állaga. Majd őrölt fahéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével ízesítsük.
Helyezzük a pohár aljára a sárgabarack-mangó pürét, amit ízlés szerint mézzel édesítsünk. Simítsuk el egy kanállal a tetejét (hogy jobban megdermedjen, tegyük mélyhűtőbe), majd tegyük rá a chiamagos pudingot.
Megjegyzés: Tálaláskor durvára vágott pisztáciával szórjuk meg a tetejét.