Recept

Ínyenceknek: lazac steak vajon pirított uborkával, kapros-tormás tejszínnel

Nagyon szeretem a halas ételeket, a kedvenc alapanyagaim egyike a lazac, hiszen könnyű elkészíteni és sokféleképpen variálható. Mindemellett telis-tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nemrégiben steak formájában sütöttem meg és vajon pirított uborkával, kapros-tormás tejszínnel tálaltam. Mennyei ízkavalkád.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Lazac steak vajon pirított uborkával, kapros-tormás tejszínnel

Lazac steak

Hozzávalók

  • 1 csokor kapor
  • 3 salátauborka
  • 2 db lazac steak, bőrrel együtt
  • 1 szál torma
  • 1 citrom
  • 100 g vaj
  • só, fehér bors
  • 200 ml zöldségalaplé
  • 100 g créme fraiche
  • 100 ml habtejszín
  • 5 szem kis, lila burgonya

Lazac steak kapros-tormás tejszínnel és pirított uborkával

Elkészítés

1. A megmosott kapor leveleit tépkedjük le és tegyük félre. A meghámozott uborkát hosszában vágjuk félbe és a magokat kiskanállal vájjuk ki, majd ferdén vágjuk föl 1 cm-es szeletekre.

2. A lazacot tisztítsuk meg, majd törölgessük meg papírtörlővel.

3. Olvasszunk meg 20 g vajat egy széles serpenyőben. Tegyük bele az uborkaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd rövid ideig lepirítjuk (max 1 percig). Vegyük ki a serpenyőből, majd öntsük a serpenyőbe az alaplevet. Pároljuk, amíg az alaplé fele elfő.

4. Adjuk hozzá a creme fraiche-t és 1 percig lassú tűzön főzzük.

5. Az apróra vágott kaprot és a frissen reszelt tormát keverjük össze a habbá vert tejszínnel, majd főzzük meg héjában a burgonyát és ha megpuhult, vágjuk ketté és töltsük meg a tormás tejszínnel.

6. A maradék vajat olvasszuk meg teflonserpenyőben. A pácolt halat enyhén sózzuk meg és tegyük a serpenyőbe. Mindkét oldalát süssük lassú tűzön 3-3 percig. Időközben locsolgassuk az olvadt vajjal.

Palacsinta orosz módra, rizs karfiolból? Még több receptért lapozz tovább!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Lifestyle
      A Magyar Cukrász Ipartestület tizenkilencedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus...
      Utazás
      Április 12-én és 13-án a főváros több kerületében is komoly lezárásokra, illetve forgalomkorlátozásra kell számítani.
      Lifestyle
      Ha neked is megviseli olykor a kávé a gyomrod, de nem akarsz vagy épp nem tudsz lemondani a napi koffeinadagodról, akkor van számodra egy jó hírünk: elég egyetlen dolgot belecsempészned az italba, és...
      Sztárok
      A színésznő 1997-ben, A miniszter félrelép című filmvígjátékkal robbant be a szakmába, és amikor hirtelen, egyik pillanatról a másikra reflektorfénybe került, úgy határozott, nevet változtat.
      Egészség
      Van egy olyan köret, amely elsőre ártalmatlannak tűnik, pedig főtt állapotában történő fogyasztása gyors vércukorszint-emelkedést idézhet elő.
      Lifestyle
      Egyre jobban zakatol a palackvisszaváltó rendszer Magyarországon, de azért vannak hiányosságai, amit a kormány is tud, ezért szeretnének változtatni.