Muffin gesztenyével és csokival - Bombasztikus kombináció, amit a gyerekek imádni fognak

Szeretem meglepni a gyermekeimet is Valentin-napkor. Ne gondoljatok ilyenkor nagy dolgokra, csupán egy aprócska figyelmesség, kedveskedés ez feléjük is. Noel imádja a csokit, Maxi pedig a gesztenyét... Így született meg a gesztenyés-csokis muffin ötlete, amit a srácaim imádnak. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a sütiket és vágyi valami újításra az édességek terén. Jövő héten ismét újabb ínycsiklandó ötletekkel leplek meg benneteket!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gesztenyés-csokis muffin, amit képtelenség abbahagyni
Hozzávalók
- 40 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg étcsoki
- 10 dkg kókuszzsír
- 2 ek baracklekvár
- 30 gr méz
- 3 tojás
- 5 dkg tönkölyliszt (helyettesíthető: mandula liszttel-6 dkg)
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
Gesztenyés-csokis muffin recept
Elkészítés
Lépésről-lépésre:
1. A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk.
2. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.
3. Hozzákeverjük a kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.
4. A tojásfehérjékből habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot. Muffinformába tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25perc alatt megsütjük. Tejszínhabbal díszítjük.
Lapozz, a következő oldalon még két édes receptet találsz!