Churros: a spanyolok bikavadító fánkja, csokiöntettel felhergelve
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/blog/ennivalo_churros_slide.jpg?itok=R56x_8LE)
Ezt a spanyol édességet nem lehet megunni, próbáljátok ki a receptet!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Churros, a spanyolok kedvenc fánkja
Hozzávalók
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 1 ek. eritrit
- 25 dkg tönkölybúza liszt
- 2 db egész tojás
- szőlőmagolaj, kisütéshez
- fahéj, eritrit - churros beleforgatásához
- habzsák
- csillagcső vég
- 100 g étcsokoládé
Elkészítés, lépésről lépésre
1. A tejet felforraljuk egy csipet sóval és az eritrittel. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassú tűzön tovább kevergetjük kb. 5 percig.
2. Ezután keverőgépben tovább dolgozzuk a masszát és egyenként hozzáadjuk a tojásokat és csomómentesre keverjük a nyers tészta alapot.
3. Habzsákba - aminek a végén csillagcső van - belehelyezzük a tésztamasszát és 3 ujjnyi forró szőlőmagolajban kisütjük a churrosokat (nagyjából 5-6 cm hosszúságú tésztákat kapjunk).
4. Sütés után fahéjas eritritbe forgatjuk.
Tipp:
Tálaláskor, olvasztott étcsokoládét tegyünk mellé, így abba lehet mártogatni a churrosokat.