Krémes barnarizs-kockák fetával és rukkolával - Napokkal előbb elkészíthető
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2016/blog/barnarizs_kockak_marton_adri.jpg?itok=dSO9gKWy)
A hétvégén a vacsoravendégeknek welcome falatokkal is készültem, így könnyebben megy a várakozás a főfogásokra. Fetasajtos barnarizs kockákat sütöttem nekik, amelyeket chutney-val és rukkolával tálaltam. Könnyed, krémes finomság, ráadásul pillanatok alatt elkészíthető, így igazi mentőöv, ha gyorsan szeretnénk valami vendégvárót készíteni. Próbáljátok ki!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Fetasajtos barnarizs kockák
Hozzávalók:
- 500 g barnarizs (előgőzölt)
- 60 g fetasajt
- 50 g túró
- 300 g sült sütőtök
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- kb. 60 g liszt
- 2 ek. petrezselyem
- kb. 100 ml paradicsom chutney
- 100 g rukkola
Elkészítés:
- Egy tálban keverjük össze a rizst, a fetasajtot, a túrót, a sütőtököt, a fokhagymát, a tojást, a lisztet és a petrezselymet. Ízesítsük. Nedves kézzel készítsünk kb. 16 kis pogácsát.
- Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat alacsony hőfokon. Két adagban süssük ki a pogácsákat, 2-2 percig minden oldalát, arany színűre. Chutney-val és rukkolával tálaljuk.
Tipp: Akár 2 nappal fogyasztás előtt is elkészíthetjük és hűtőbe tehetjük; sütőtök helyett édesburgonyát is használhatunk.