Tökéletes fokhagymás oldalas
Egyszerre hagyományos, mégis kulonleges étel, ahogy mindenki szereti!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Tökéletes fokhagymás oldalas
Hozzávalók:
SÜLT OLDALAS
- 2 kg Sertés oldalas
- 8 gerezd Fokhagyma
- 2 fej Vöröshagyma
- 4 ek Zsír
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint Őrölt kömény Só, bors
Elkészítés:
- A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd a bordák túloldalán található fehér, kemény hártyát eltávolítjuk. Így a hús könnyebben megpuhul.
- A vöröshagymát szeletekre vágjuk és a felét egy tepsibe szórjuk.
- Ezután a húst alaposan bedörzsöljük őrölt köménnyel, sóval, borssal, majd a tepsibe tesszük.
- Rászórjuk a fokhagymagerezdeket és a maradék vöröshagymát is.
- Rákanalazzuk a zsírt és alufóliával lefedjük.
- 120 fokra előmelegített sütőben 5 óra alatt vaj puhára sütjük, majd 200 fokon fólia nélkül 30 perc alatt pirosra grillezzük.
- Egyben köretet is készítenénk vele, akkor mielőtt elkészülte előtt 1,5 órával dobjunk mellé cikkekre vágott héjas burgonyát, zellert és sárgarépát.