Orosz hússaláta Adri módra
Egy rejtélyes orosz múltú saláta, amit szinte mindenki másképp készít!
Egy rejtélyes orosz múltú saláta, amit szinte mindenki másképp készít!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Orosz hússaláta Adri módra
Hozzávalók:
- 200 g Sült hús
- 5 db Burgonya
- 2 db Alma
- 5 db Csemege uborka
- 3 db Tojás
- 2 szál Újhagyma
- 1 csokor Friss kapor
- 150 g Majonéz
- 250 g Tejföl
- 1 tk Mustár
- 1 tk Porcukor
- 3 csipet Só
- 1 csipet Bors
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a porcukrot, sózzuk, borsozzuk és hűtőbe tesszük.
- A burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára egy másik lábasban a tojásokat pedig keményre főzzük.
- A sült húst apróra vágjuk. A meghámozott almát, a kihűlt tojást összekockázzuk, az uborkát és az újhagymát felkarikázzuk. Majd a kihűlt burgonyát is kockára vágjuk.
- Az egészet ráöntjük a tartármártásra és összeforgatjuk.
- A végén megszórjuk a friss kaporra, majd egy órára hűtőbe tesszük.