Recept

Szedres csirkesaláta - rántott kecskesajt golyókkal

Kinek jöhet egy szuper színes CSIRKESALÁTA???
Ez a sali a tipikus egyszerű és nagyszerű receptek közé tartozik. Mindenképpen ki kell próbálnod, ha imádod az édes és a sós ízek kombinációját:

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Szedres csirkesaláta - rántott kecskesajt golyókkal

Hozzávalók:

SALÁTÁHOZ

  • 300 g Csirkemell
  • 1 fél csomag Friss bébispenót
  • 1 fél csomag Friss salátamix
  • 1 negyed Lilahagyma

DRESSZINGHEZ

  • 2 ek Balzsamecet
  • 2 ek Extra szűz olíviolaj
  • 1 ek Méz
  • 2 tk Dijoni mustár
  • 1 tk Szójaszósz
  • 1 gerezd Fokhagyma

RÁNTOTT KECSKESAJTHOZ

  • 250 g Kecskesajt
  • 10 dkg Liszt
  • 2 db Tojás
  • 10 dkg Panko morzsa

EGYÉNI HOZZÁVALÓK

  • Ízlés szerint só, bors
  • Néhány szem dió
  • Koktélparadicsom

Elkészítés:

DRESSZING

Az alapanyagokat pürésítjük egy turmix, vagy botmixer segítségével.

CSIRKE

A csirkemell mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd indukciós főzőlapon, nagy hőfokon, forró serpenyőben 6 perc alatt kérgesre sütjük.
Fél percenként megfordítjuk a húst. Miután aranybarnára pirult, betesszük a sütőbe hőlég keverés programra, és 150 fokon 15 percig sütjük.
Amikor elkészült 5 percet pihentetjük, majd szeletekre vágjuk.

KECSKESAJT

A kecskesajtból golyókat formázunk, majd bepanírozzuk őket: megforgatjuk lisztben, majd tojásban végül kenyérmorzsában. A kenyérmorzsa helyett használhatunk pankó morzsát is, így még ropogósabb lesz.
Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlővel bélelt tányérra rakjuk, és felitatjuk a felesleges olajat.

SALÁTA

A salátaágyra fektetjük a felszeletelt avokádót, hagymát, csirkemellet, rákerülnek még a kecskesajt golyók, a friss szeder, a paradicsom és a dió is.

Tálalás:

Meglocsoljuk a salátánkat a szedres dresszinggel és frissen tálaljuk.

GASZTROTIPP

Hogy fanyarabb legyen a dresszingünk, nyugodtan turmixoljunk bele gyümölcsöket, így megadva a saláták különleges ízvilágát.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Recept
Lifestyle
Spórolj időt és pénzt, miközben elkerülöd az élelmiszer-pazarlást!
Sztárok
Helen Mirrennek fontos, illetve követendő meglátásai vannak az arcápolással kapcsolatban, melyek bármilyen életkorú hölgy számára hasznosak lehetnek.
Sztárok
Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, Cher elképesztő múltbeli történetet mesélt, ami őt magát is meglepetésként érte.
Lifestyle
Az, hogy mit örökölünk az édesanyánktól vagy az édesapánktól, sokszor láthatatlan genetikai folyamatokon múlik, amelyek életünk minden aspektusát befolyásolják. Bár sok tulajdonság és jellemző a...
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.
Lifestyle
Az Alfa generáció gyakran kerül a figyelem középpontjába a tiszteletlenség vádjával, de vajon valóban tiszteletlenebbek, vagy csak egy újfajta, önálló véleményformálásra ösztönző világban nőnek fel,...