Szedres csirkesaláta - rántott kecskesajt golyókkal

Kinek jöhet egy szuper színes CSIRKESALÁTA???
Ez a sali a tipikus egyszerű és nagyszerű receptek közé tartozik. Mindenképpen ki kell próbálnod, ha imádod az édes és a sós ízek kombinációját:
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Szedres csirkesaláta - rántott kecskesajt golyókkal
Szedres csirkesaláta rántott kecskesajt golyókkal és avokádóval
Hozzávalók:
SALÁTÁHOZ
- 300 g Csirkemell
- 1 fél csomag Friss bébispenót
- 1 fél csomag Friss salátamix
- 1 negyed Lilahagyma
DRESSZINGHEZ
- 2 ek Balzsamecet
- 2 ek Extra szűz olíviolaj
- 1 ek Méz
- 2 tk Dijoni mustár
- 1 tk Szójaszósz
- 1 gerezd Fokhagyma
RÁNTOTT KECSKESAJTHOZ
- 250 g Kecskesajt
- 10 dkg Liszt
- 2 db Tojás
- 10 dkg Panko morzsa
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint só, bors
- Néhány szem dió
- Koktélparadicsom
Elkészítés:
DRESSZING
Az alapanyagokat pürésítjük egy turmix, vagy botmixer segítségével.
CSIRKE
A csirkemell mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd indukciós főzőlapon, nagy hőfokon, forró serpenyőben 6 perc alatt kérgesre sütjük.
Fél percenként megfordítjuk a húst. Miután aranybarnára pirult, betesszük a sütőbe hőlég keverés programra, és 150 fokon 15 percig sütjük.
Amikor elkészült 5 percet pihentetjük, majd szeletekre vágjuk.
KECSKESAJT
A kecskesajtból golyókat formázunk, majd bepanírozzuk őket: megforgatjuk lisztben, majd tojásban végül kenyérmorzsában. A kenyérmorzsa helyett használhatunk pankó morzsát is, így még ropogósabb lesz.
Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlővel bélelt tányérra rakjuk, és felitatjuk a felesleges olajat.
SALÁTA
A salátaágyra fektetjük a felszeletelt avokádót, hagymát, csirkemellet, rákerülnek még a kecskesajt golyók, a friss szeder, a paradicsom és a dió is.
Tálalás:
Meglocsoljuk a salátánkat a szedres dresszinggel és frissen tálaljuk.
GASZTROTIPP
Hogy fanyarabb legyen a dresszingünk, nyugodtan turmixoljunk bele gyümölcsöket, így megadva a saláták különleges ízvilágát.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
