Sütőtökös juhtúrós krémes pirítós

A még ősziesebb ízvilág kedvéért szórjuk meg a pirítós tetejét tökmaggal is.
A még ősziesebb ízvilág kedvéért szórjuk meg a pirítós tetejét tökmaggal is.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Sütőtökös juhtúrós krémes pirítós
Sütőtökös juhtúrós krémes pirítós
Hozzávalók:
- 25 dkg Kenyér
- 10 dkg Juhtúró
- 10 dkg Tehéntúró
- 5 dkg 20%-os Tejföl
- 1 db kisebb Sütőtök
- 1 ek Olívaolaj
- 2 szál Kakukkfű
Elkészítés:
- A sütőtököt feldaraboljuk, 180 fokon kb. 45-50 perc alatt puhára sütjük.
- A túrókat és a tejfölt összekeverjük, majd a kenyeret felszeleteljük, és mindkét oldalát megpirítjuk, majd megkenjük a túrós krémmel.
- Amikor elkészült a sütőtök, óvatosan kivágjuk a héjából, majd apróbb kockákra daraboljuk.
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és magas hőfokon megpirítjuk a kockákat, majd mellé dobjuk a kakukkfüvet is.
- Amikor a sütőtök kockák elkészültek, rászórjuk a pirítósunk tetejére, majd
- friss kakukkfűvel ízlés szerint díszítjük.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak

This is a modal window.