Spenótós-paradicsomos focaccia

Kiváló és ízletes fogás, ha nincs ötleted, mi legyen a vasárnapi rágcsa.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Spenótós-paradicsomos focaccia
Spenótós-paradicsomos focaccia
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 12 g élesztő
- 100 ml langyos víz
- 50 ml langyos tej
- 10 db koktélparadicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet cukor
- 1 tk só
- 1 csomag baby spenót
Elkészítés:
- Egy serpenyőbe szórjuk az összevágott fokhagymát és a kissé összevágott spenótot, kevés olívaolajon ledinszteljük.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt pedig felfuttatjuk a cukros langyos tejben.
- Belecsurgatjuk a lisztbe az olívaolajat, a langyos vizet, az élesztős tejet és hozzáadjuk a fokhagymás spenótot. Kevés sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk.
- Ha a tészta már elválik az edény falától és nem ragad a kezünkhöz, félretesszük és meleg helyen 40-45 percig pihenni hagyjuk.
- Kiolajazunk egy 30 x 25 cm-s tepsit és beleigazgatjuk a tésztánkat úgy, hogy legalább ujjnyi vastag legyen, villával megszurkáljuk.
- A tésztát olívaolajjal megcsurgatjuk és belenyomkodjuk a félbevágott paradicsomokat.
- 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak
