Ázsiai uborkás csirkesaláta - Gyors, könnyű és igazán nyárias fogás a lusta napokra

Még a legsietősebb napokon is bele fog férni az idődbe az elkészítése.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Ázsiai uborkás csirkesaláta
Ázsiai uborkás csirkesaláta
Hozzávalók:
Csirke:
- 500 g csirkemell
- 50 ml olívaolaj
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 db lime
- 1 tk chili
- 1 cm reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
Uborkasaláta:
- 1 db kígyóuborka
- 50 ml olívaolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 ek szezámolaj
- 1 tk rizsecet
- 1 cm reszelt gyömbér
- 3 ek víz
Egyéni hozzávalók:
- pirított szezámmag
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
Csirke:
- A csirkemellet apró darabokra vágjuk.
- A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a csirkére öntjük. Egy órára hűtőbe tesszük.
- Ha letelt az idő felforrósítunk egy serpenyőt és beletesszük a csirkemell kockákat. Forró serpenyőben addig sütjük még szép aranybarna nem lesz.
Saláta összeállítása:
- Az uborkát keresztbe vágjuk, kikaparjuk a magját, majd szeleteket vágunk belőle.
- Az öntethez mindent egy aprító gépbe teszünk és addig keverjük, míg az öntet homogén állagú lesz. A szezámmagot száraz serpenyőben 2 perc alatt lepirítjuk.
Tipp:
Tépkedjünk rá friss koriandert, hogy még frissebbé tegyük ezt az ázsiai ízvilágot.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak
This is a modal window.