A libanoni konyha szerelmesei odáig lesznek ezért a nyári finomságért: bulgur tabbouleh grillsajttal
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/blog/bulg-ma-lead.jpg?itok=JXGsUAfF)
Könnyű, gyors, mégis mennyei fogás.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Bulgur tabbouleh grillsajttal
Hozzávalók:
- 25 dkg bulgur
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db citrom leve
- 2 csokor petrezselyem
- 150 g fetasajt
- 1 ek só
- 1 csipet bors
- 4 szelet grillsajt
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A bulgurt 10 perc alatt forró sós vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük.
- Apróra vágjuk a petrezselymet, a koktélparadicsomot, a lilahagymát, a fokhagymát és a cukkinit.
- Hozzákeverjük a kihűlt bulgurhoz, meglocsoljuk az olívaolajjal, ráfacsarjuk a citrom levét, végül borsozzuk.
- Összekeverjük, végül a fetasajtot rátördeljük a tetejére.
- A grillsajtokat serpenyőben aranybarnára sütjük és a saláta mellé tálaljuk.