Sajtkrémleves olívás krutonnal

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Sajtkrémleves olívás krutonnal
Sajtkrémleves olívás krutonnal
Hozzávalók:
- 5 dkg Vaj
- 3 ek Liszt
- 2 dl Tej
- 5 dl Alaplé
- 1 dl Tejszín
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 kk Só
- 1 csipet Bors
- 1 csipet Szerecsendió
- 15 dkg reszelt Trappista sajt
- 15 dkg reszelt Vörös cheddar sajt
- 2 ek Olívaolaj
- 25 dkg Bagett
Elkészítés:
- A vajat megolvasztjuk, és rátesszük a lisztet, egy percig folyamatosan kevergetjük, majd felöntjük a tejjel.
- Addig hevítjük, amíg egy sűrű mártást kapunk, ebbe a mártásba tesszük a borsot, a sót, a reszelt fokhagymát, és a szerecsendiót, majd alaplével felöntjük.
- Megvárjuk amíg felforr, majd visszavesszük a hőmérsékletet, és beletesszük a két féle sajtot.
- Amikor a sajtok elolvadtak, akkor hozzátesszük a tejszínt.
- Két percig lassú tűzön forraljuk, és kész is.
- A bagettet felszeleteljük, mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal és a sütőben megpirítjuk 180 fokon három, és öt perc között a felső grillen. Ezzel kínáljuk levesünket.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!