Rozmaringos focaccia

Szuper előétel, de ha belekerül egy kis zöldség vagy gyümölcs akkor köretként is működik.
Szuper előétel, de ha belekerül egy kis zöldség vagy gyümölcs akkor köretként is működik.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Rozmaringos focaccia
Rozmaringos focaccia
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg Liszt
- 1 ek Só
- 2 dl Görög joghurt
- 2 dl Víz
- 1 ek Cukor
- 3 ek Olívaolaj
- 25 g Élesztő
- 1 csipet Bors
- 1 csipet Oregánó
Feltét:
- 4 szál Rozmaring
- 2 gerezd Fokhagyma
- 3 ek Olívaolaj
Tepsi kikenéshez:
- 1 ek Olívaolaj
Elkészítés:
Tészta:
- A joghurtot megmelegítjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
- A lisztet, a sóval, a borssal, és az oregánóval elkeverjük.
- A lisztes keverékhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olívaolajat, és a langyos vizet. 6-8 percig dagasztjuk majd meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
Összeállítás:
- A tepsit vékonyan kikenjük az olajjal.
- A megkelt tésztát óvatosan a tepsibe borítjuk, és egyenletesen elterítjük benne. Letakarjuk és meleg helyen még 20 percig pihentetjük.
- Pihentetés után belenyomkodjuk a rozmaring szálakat.
- 200˙C-on 30-35 percig sütjük.
- Lereszeljük a fokhagymát és összekeverjük az olívaolajjal, majd a kisült focacciára kenjük.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
