Gundel palacsinta
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Gundel palacsinta
Hozzávalók:
Tészta hozzávalók:
- 30 dkg Finomliszt
- csipet Só
- 2 Tojás
- 4 dl Tej
- 2 dl Szóda
- 1 kk Cukor
- 4 evőkanál Olaj
Töltelék hozzávalók:
- 1 dl Víz
- 12 dkg Cukor
- 1 dkg Mazsola
- Fél Narancs reszelt héja
- Fél Citrom reszelt héja
- 20 dkg durvára darált Dió
- 20 dkg finomra darált Dió
- 1 tk Fahéj
Csoki öntet hozzávalók:
- 30 ml Habtejszín
- 30 dkg Étcsokoládé
- 0,5 dl Rum
Elkészítés:
Palacsinta:
- A tojást a sóval és a cukorral elkeverjük majd hozzáöntjük a tejet és hozzászitáljuk a lisztet is, ezután csomómentesre keverjük az alapanyagokat, majd a végén hozzáadjuk a szódát.
- Felhevített serpenyőben, olajon kisütjük a palacsintákat.
Töltelék:
- A vizet a cukorral elkezdjük hevíteni, amikor már forr hozzáadjuk a narancshéját a fél citromhéját, a mazsolát és a fahéjat, majd 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a durvára és a finomra darált diót is.
- Egy percig kevergetjük, ha esetleg még szükség van vízre, hogy ne égjen le abban az esetben azt még tehetünk hozzá.
Csoki öntet:
- A tejszínt a csokoládéval összeforraljuk és hozzákeverjük a rumot.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel és a rumos csoki öntettel.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!