Pulled pork, avagy húzott sertéshúsos sós palacsinta

A sós, orosz palacsinta, azaz a blini egy másik, ízletes receptje, amit megéri elkészíteni a hétvégén.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Pulled pork blini
Pulled pork blini
Hozzávalók:
Blini:
- 200 g liszt
- 1 ek sütőpor
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 40 g vaj
- 1 tk só
Pulled pork
- 1,5 kg sertés lapocka
- 1 tk sűrített paradicsom
- 4 ek olaj
- 4 ek víz
- 2 ek barnacukor
- 1 fej vöröshagyma
- 130 ml ketchup
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek borecet
- 3 ek worchestershire szósz
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoranna
- 2 tk fokhagymapor
- 3 g só
Elkészítés:
Pulled pork:
- Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ezzel a masszával kenjük be a húst.
- Tegyük egy hőálló tálba, szórjuk mellé az apróra vágott vöröshagymát és letakarva 160 fokra előmelegített sütőbe süssük 2 órát, majd 190 fokon 40 percet grillezük, úgy, hogy 10 percenként meglocsoljuk a kisült szaftjával.
- Ha kész a hús két villa segítségével szedjük szálaira és keverjük össze a kisült szafttal.
Blini:
- Egy tálba keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Keverjük hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a tojást.
- Forró serpenyőben 5cm átmérőjű kis korongokat kanalazunk, és süssük mindkét oldalát halvány barnára.
- A kisült bliniket a pulled porkkal tálaljuk.
Tipp: Egyszerűbb elkészítés esetén használhatunk a húsra kész BBQ szószt.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak
