Mindenmentes fahéjas-gyömbéres fánk
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/blog/gyomberesfank_fokep.jpg?itok=ZWOw10qZ)
A fánk mindig tuti desszert opció, főleg ha mindenmentes...büntetlen élvezet!
A fánk mindig tuti desszert opció, főleg ha mindenmentes...büntetlen élvezet!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Mindenmentes fahéjas-gyömbéres fánk
Hozzávalók:
Fánk tészta:
- 200 g Mandulaliszt
- 50 g Xilit
- 50 g Vaj
- 50 ml Mandulatej
- 2 db Tojás
- 2 tk Sütőpor
- 1 tk Fahéj
- 1 tk Vanília őrlemény
- 1 csipet Só
Fahéjas-gyömbéres bevonat:
- 100 g Xilit
- 3 ek Vaj
- 1 tk Fahéj
- ½ tk Gyömbérpor
Elkészítés:
Fánk tészta
- Egy nagy tálban összekeverjük a mandulaliszt, xilitet, sütőport, fahéjat és a sót. Egymásik kisebb tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a mandulatejet, a tojást és a vanília őrleményt.
- Ezután hozzákeverjük a nedves keveréket a száraz keverékhez. A masszát töltsük a kivajazott amerikai fánk sütőformába, úgy, hogy az üregek ¾-ig legyenek.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Miután elkészültek, hagyjuk a formában kihűlni.
Fahéjas-gyömbéres bevonat
- Közben egy kis tálban keverjük össze az édesítőszert a fahéjjal és a gyömbérrel.
- Amikor a fánkok kellően lehűltek, könnyedén kiszedjük a formából. Olvasztott vajjal
megkenjük mindkét oldalát és beleforgatjuk a fahájas-gyömbéres bevonatba.