Édesburgonya lepény
Az édesburgonya számtalan recepthez felhasználható, lepénynek például kiváló!
Az édesburgonya számtalan recepthez felhasználható, lepénynek például kiváló!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Édesburgonya lepény
Hozzávalók:
Lepény:
- 3 db nagy Édesburgonya
- 15 dkg Reszelt sajt
- 1 fej Lilahagyma
- 2 marék Baby spenót
- 5 db Koktélparadicsom
- Olívaolaj
- Szárított bazsalikom
- Só
Elkészítés:
Fánk tészta
- Az édesburgonyát megmossuk és kívülről jól átdörzsöljük, majd egy gyalu segítségével
vékonyra gyaluljuk. - Ha legyalultuk összekeverjük szárított bazsalikommal, kevés sóval és a reszelt sajttal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kör alakba halmozzuk a sajtos burgonya szeleteket és megkenjük kevés olívaolajjal.
- 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Amikor elkészült a tetejére halmozzuk a friss zöldségeket és már fogyaszthatjuk is.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!