Mézeskalács muffin
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/blog/muffin_ma_lead.jpg?itok=XWSlwScB)
Még nincs késő, hogy egy csodás süteményt készíts estére!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Mézeskalács muffin
Mézeskalács muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg Liszt
- 10 dkg Porcukor
- 1 csomag Sütőpor
- 2db Tojás
- 15 dkg Vaj
- 150 ml Tej
- 2 ek Méz
- 1 tk Mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet Só
Krém:
- 10 dkg Sűrített tej
- 1 kk Fahéj
- 25 dkg Mascarpone
- 4 dl tejszín (hideg)
Mézeskalács:
- 25 dkg Liszt
- 1 csipet Só
- 6 dkg Porcukor
- 1 dl Méz
- 1 kk Szódabiarbóna
- 1 db Tojás
- 5 dkg Vaj
- 2 ek Mézes fűszerkeverék
Mézeskalács muffin
Elkészítés:
- A tojásokat felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a mézeskalács fűszerkeverékkel majd a tojásos masszánkhoz adjuk.
- A muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Krém:
- A mascarponehoz keverjük a fahéjat és a sűrített tejet.
- A tejszínhabot habbá verjük és óvatosan egybe keverjük a mascarpones krémünkkel, habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük fel a kihűlt muffinokat.
Mézeskalács:
- A mézet és a vajat megolvasztjuk, a száraz hozzávalókat összekeverjük, mint porcukor, liszt, szódabikarbóna,só, mézeskalács fűszerkeverék. Majd a vajas-mézes masszát beleöntjük, hozzáadjuk a tojást és egybegyúrjuk.
- Folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihenni hagyjuk, utána kinyújtjuk , kiszaggatjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
- A kiszúrt formákat rakjuk a krém tetejére.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/123rf_szerelemi_horoszkop_video_boritokep_2025.jpg)