Narancsos gesztenyekrémleves

Egy első fogás, ami nem hiányozhat ma este.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Narancsos gesztenyekrémleves
Narancsos gesztenyekrémleves
Hozzávalók:
- 3 ek Olaj
- 4 dkg Vaj
- 10 cm hosszú Póréhagyma
- 1 db Alma
- 2 db Narancs leve és reszelt héja
- 15 dkg főtt gesztenye
- 1 csomag Gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 1 kk Só
- 1 csipet Szerecsendió
- 4 ek Méz
- 4 szál Kakukkfű
- 5 dl Alaplé
- 2 dl Tejszín
Díszítés:
- 5 dkg Főtt gesztenye szeletekre vágva
- 4 szelet Bacon
Elkészítés:
- Egy lábast felhevítünk, beletesszük a vajat, az olajat, és az apróra vágott póréhagymát majd megdinszteljük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott, és megpucolt almát, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, hozzáadjuk a narancs levét és a reszelt héját.
- Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet, a főtt gesztenyét, a gesztenyemasszát, a mézet, jól átforgatjuk, és felöntjük az alaplével.
- Tíz percig hagyjuk, hogy összeforrjon.
- A levest botmixerrel összeturmixoljuk, egy kicsit kiveszünk belőle egy tálba és hozzákeverjük a tejszínt majd az egészet vissza öntjük a leveshez. Így még két percig forraljuk, aztán tálaljuk.
Tálalás:
A gesztenyéket szeletekre vágjuk, azt szórjuk a levesre. A bacon szeleteket magas hőmérsékleten (200 fokon) a sütőben keményre sütjük, de süthetjük serpenyőben is.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak

This is a modal window.