Málnás mille-feuille - Ilyen esős-ernyős napon nincs is finomabb egy házi készítésű káprázatos francia desszertnél

Ilyen esős-ernyős napon nincs is finomabb egy házi készítésű káprázatos francia desszertnél. Nézzétek csak:
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Málnás mille-feuille
Málnás mille-feuille
Hozzávalók:
- 300 g leveles tészta
- 1-2 evőkanál kristálycukor
- Vanília krém:
- 240 g habtejszín
- 80 g fehér csokoládé
- bourbon vaníliás cukor
- 80 g mascarpone
- 200-300 g friss nagy szemű málna
- díszítéshez: erdei gyümölcs, eper
Elkészítés:
A leveles tésztát 6 egyenlő részre vágjuk, majd megszórjuk a tetejét 1-2 evőkanál kristálycukorral. Sütőpapír közé tesszük, majd tepsit helyezünk rá súlyként. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Levesszük a nehezéket és még 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a cukor karamellizálódjon. Ha elkészült, megfordítjuk a lapokat, megszórjuk cukorral és még 5 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit 140 g tejszínnel felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mascarponét, habverő segítségével csomómentesre keverjük. Megvárjuk amíg picit lehűl, majd a hűtőbe tesszük. Amikor hideg, gépi habverővel felhabosítjuk és hozzáadjuk a maradék tejszínt.
A lapokat hosszában félbe vágjuk és a krémet habzsák segítségével a lapokra nyomjuk úgy, hogy közéjük egy málna szemet teszünk. 3 lapot egymásra rétegezünk, a tetejét ízlés szerint málnával, erdei gyümölccsel vagy eperrel díszítjük.