Joghurtos spárgakrémleves, sajtchipssel

Még tart a spárga szezon, és ilyen időben tökéletes ez a leves:
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Joghurtos spárgakrémleves, sajtchipssel
Joghurtos spárgakrémleves, sajtchipssel
Hozzávalók:
- 1 csomag zöld spárga
- 1 szál póréhagyma
- 0,5 liter alaplé vagy víz (alaplével finomabb)
- 1/2 pohár görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- gouda sajt (sajtchipsnek)
Elkészítés:
Egy felforrósított serpenyőbe tegyél 1 evőkanál olajat és két ujjnyi vastag vajat. Várd meg amíg a vaj elolvad. Ha forró a zsiradék, tedd bele a vékony karikákra vágott póréhagymát. Dinszteld meg. Dobj hozzá 1 gerezd megroppantott fokhagymát.
Add hozzá a kisebb darabokra vágott spárgát (nem hámoztam meg) Megpirítjuk és hagyjuk puhulni 7-8 perc alatt. Ezután felöntjük alaplével és letakarjuk, 20 percig főzzük. Miután elkészült krémesre turmixoljuk.
Levesszük a tűzről, üvegtálba egy merőkanálnyi levest robotgéppel vagy fakanállal elkeverjük benne a görög joghurtot, végül visszatöltjük a keveréket az edénybe.
Sajtchips elkészítése:
Sajtchips: a sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy sütőpapírral kibélelt tepsire, nagy-lyukú sajtreszelőn lereszeljük a sajtot. 5 cm átmérőjű kupacokat csináljunk, figyelve arra, hogy azok ne érjenek össze. 5-6 percig sütjük.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
