Étcsokis túródesszert málnapürével töltve

A túrórudit mindenki szereti. Tudtátok, hogy otthon is el tudjátok készíteni?
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Étcsokis túródesszert, málnapürével töltve
Étcsokis túródesszert, málnapürével töltve
Hozzávalók:
- 450 g túró
- 1/2 citrom leve és héja
- 100 g eritrit
- csipet só
- 1/2 vanília rúd, kikapart belseje
- 300 g étcsokoládé
- 100 g málnalekvár
- 10 g zselatinpor + 5x vízmennyiség (50 ml)
Elkészítés:
1.Az étcsokoládén kívül, minden alapanyagot összekeverünk. Finom, krémes állagot kell kapnunk amit tudunk formázni is.
2.Enyhén nedves asztalon 20 cm hosszú fóliát húzunk, amire a túró krémből egy csíkot teszünk fel, majdnem olyan hosszút mit a fólia.
3.A krém közepére kis kanál segítségével egy pici vájatot készítünk, majd feltöltjük egy csík lekvárral és egy kis túrókrémmel befedjük. A fólia segítségével feltekerjük a krémet ezáltal megformázzuk és szép henger formát kapunk.
4.Fagyasztóban lefagyasztjuk a rudakat majd a fólia eltávolítása után 6 cm-es darabokra vágjuk őket.
5.Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a fagyott túrórudakat egyenként bevonjuk csokival, majd sütőrácsra vagy zsírpapírra tesszük lecsepegni.
Fotók: Marton Adrienn
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak

This is a modal window.