Limeos-avokádós torta sárgabarackkal

Igazi tavaszváró cukiság ez a torta! Könnyed és üde, különleges alapanyagokkal.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Limeos-avokádós torta sárgabarackkal
Limeos-avokádós torta sárgabarackkal
Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 gr kesudió
- 100 gr reszelt kókusz
- 160 gr magozott datolya
- 1 darab vanília rúd kikapart belseje
- 1 evőkanál lime leve
- 1 evőkanál reszelt lime héja
- 1 csipet só
- 4-5 evőkanál méz
- 1 marék mandula
Töltelékhez:
- 6-7 darab érett avokádó belseje
- 100-110 ml lime lé
- 4 evőkanál reszelt lime héj
- 90 g méz
- 2 evőkanál juharszirup (helyettesíthető mézzel)
- 1 csipet só
Díszítés:
- 1 evőkanál eritrit
- 8 darab fél sárgabarack
Elkészítés:
A tészta alapanyagait tegyük egy aprító gépbe és addig keverjük, míg a hozzávalók elkezdenek összeállni és tésztához kezd hasonlítani az egyveleg. ( Attól függően mennyire áll egybe a tészta, adjunk még hozzá mézet.)
Egy 25 cm átmérőjű kerek torta alapot vajazzunk ki, majd egyengessük el az aljára egységesen a kesudiós masszát.
A krém hozzávalóit is tegyük egy aprító gépbe és addig keverjük, míg teljesen krémes állagot kapunk. A krém ne legyen nagyon folyós, de jól kenhető legyen. Ezután öntsük a masszát a tészta alapra.
Minimum 4 óráig tegyük hűtőbe a tortát, majd díszítsük fel habbá vert tojásfehérjével és félbevágott sárgabarackokkal.
Tipp:
Díszítésnek én egy tojásfehérjét eritrittel kemény habbá vertem és beletöltöttem nejlonzsákba. A nejlon egyik sarkát kivágtam, amiből a torta szélére egymástól 1 cm távolságra kisebb köröket nyomtam. A közepükbe egy-egy fél sárgabarackot tettem. Tálalás előtt még 30 percre visszatettem a hűtőbe a tortát.
Fotók: Marton Adrienn
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
