Epres pavlova torta: készítsd el, amíg tart a szezon!
Ha te is odavagy az eperért, akkor ez az édesség a kedvenced lesz - tökéletes születésnapokra, de vendégváróként is megállja a helyét!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Epres pavlova torta
Hozzávalók:
Pavlova:
- 6 db tojásfehérje
- 60 dkg kristálycukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 ek balzsamecet
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliáscukor
- 50 dkg eper
Egyéni hozzávalók:
- Friss gyümölcsök
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
- A tojásfehérjét egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a balzsamecetet, és habverővel elkezdjük habosítani. Amikor fehéredik folyamatosan hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt.
- Addig keverjük, amíg kemény habot kapunk és szép fényes lesz.
- Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és megformázzuk, hogy a szélén egy kis pereme legyen.
- Sütőbe tesszük, és a hőfokot 110 fokra csökkentjük, 1-1,5 óráig "szárítjuk".
- Eközben a tejszínből a vaníliás cukorral habot verünk, fontos, hogy a habtejszín hideg legyen.
- Az összevágott eper felét pedig kevés cukorral összeforraljuk és szirupot főzünk belőle.