Diókéregbe forgatott libamáj terrine
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/blog/libamaj-terrine-marton-adri-lead.jpg?itok=5YzXwTZz)
Egy igazi különlegesség, ha kipróbálnál valami újat.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Diókéregbe forgatott libamáj terrine
Hozzávalók:
Saláta:
- 2 db narancs
- 1 csomag rukkola
- friss erdei gyümölcsök ízlés szerint (málna, szeder)
- 100 g darált dió
- 150 g libamáj terrine
Dresszing:
- 1 ek magos mustár
- 1 ek mustár
- 1 kk méz
- 2 ek fehérborecet
- 5 ek olaj
Egyéni hozzávalók:
- Ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
- Kifilézzük a narancsokat. Gerezdenként felszeleteljük őket egy tál felett úgy, hogy a leve se vesszen kárba vágás közben.
- Egy másik tálban összekeverjük a mustárokat, mézet, ecetet, olajat és a narancs levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A darált dióba megforgatjuk a kockákra vágott libamáj terrine-t.
- Tálaláshoz először a rukkolát összekeverjük a dresszinggel, majd ráhelyezzük a libamájat, a narancs filéket és az erdei gyümölcsöket.
Gasztrotipp: Citrusfilézés könnyedén!
Nem kell hozzá csak egy éles kiskés, és határozottság. Pucoljuk meg a gyümölcsünket, úgy, hogy a fehér részt is körbe vágjuk, majd minden gerezdnél a hártyák mellett metsszük be így fordul ki a narancsfilénk.