Cukormentes isler
Egy desszert, ami nem hiányozhat a karácsonyi menüből.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Cukormentes isler
Hozzávalók:
- 50 dkg Liszt
- 10 dkg Vaj
- 10 dkg Ram
- 10 dkg Zsír
- 1 db Citrom reszelt héja
- 1 db tojássárgája
- 2 ek Tejföl
- 1 csipet Vanília őrlemény
- 1 csipet Só
- 15 dkg Eritrit
- 2 ek Liszt a nyújtáshoz
Bevonat:
- 15 dkg Cukormentes dzsem
- 20 dkg Étcsoki
- 2 ek Kókuszzsír
- 5 dkg Darabolt mandula
Elkészítés:
- A lisztben elmorzsoljuk a zsiradékokat és az összes hozzávalóval egybegyúrjuk.
- Folpackba csomagolva mininum 1 órára hűtoőbe tesszük.
- Ezután kinyújtjuk lisztezett deszkán és kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük 190 fokon 10- 15 perc alatt kisütjük.
- Hagyjuk kihűlni és a dzsemmel összeragasztjuk, rácsra helyezzük.
- A csokit a kókuszzsírral megolvasztjuk és a kekszekre csorgatjuk.
- Megszórjuk a darabolt mandulával, és hűtőbe tesszük, hogy a csoki rádermedjen.