Citrusos-petrezselymes pulykafasírtos taco

Ti készítettetek már fasírtot nem hagyományos módon? Ez a nagyon rukkolás, petrezselymes PULYKAFASÍRTOS TACO nemcsak ebédre szuper ötlet, hanem egy könnyű vacsorának is simán elmegy.
Tipp: A fasírtgolyók sajttal töltve még finomabbak!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Citrusos-petrezselymes pulykafasírtos taco
Citrusos-petrezselymes pulykafasírt taco
Hozzávalók:
PULYKAFASÍRT
- 40 dkg darált pulykahús
- 1 db tojás
- 2 fej fokhagyma
- 3 ek zabliszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom
- 1 ek zsír
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- kicsi tortilla lap (1 csomag)
- joghurt (1 kis pohár)
- rukkola
- feta sajt
- zöld pesztó
- lime
- ízlés szerint só, bors
MARINÁLT LILAHAGYMA
- 2 db lilahagyma
- 2 dl víz
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek cukor
- 1 ek feketebors (egész)
- 1 tk só
- 5 db babérlevél
Elkészítés:
MARINÁLT LILAHAGYMA
A vizet egy kis lábasba öntjük, mehet bele a balzsamecet, a cukor, a feketebors, a babérlevél és a só, pár perc alatt összeforraljuk.
A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és ráöntjük az ecetes fűszeres vizet, úgy hogy ellepje. Egy órára hűtőbe rakjuk.
CITRUSOS-PETREZSELYMES PULYKAFASÍRT
A fasírthoz a vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, amikor üvegesedni kezd, hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és tovább pirítjuk.
A darált húst egy közepes tálba öntjük, hozzáadjuk a hagymát, a zsírt, a tojást, a zablisztet, rászórjuk aprítva a petrezselyem felét, majd beleöntjük a citrom kifacsart a levét, sózzuk, borsozzuk.
Jól összedolgozzuk a húsos keveréket. Ha nem formázható eléggé, adjunk még hozzá zablisztet.
A masszából pingponglabda méretű gombócokat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
Kevés olajjal átkenjük a labdákat és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Felhevítünk egy serpenyőt és egyesével megpirítjuk a tortilla lapok egyik oldalát, ha a megpirultak, félbe hajtva félretesszük őket.
Jöhet az összeállítás. Fogunk egy tacót és az aljára pakolunk a rukkolából, ezután megy bele a citrusos-petrezselymes pulykafasírt, majd a marinált lilahagyma és a végén megszórjuk feta sajttal.
Tálalás:
Pár csepp lime-mal zöld pesztóval és petrezselymes joghurttal megcsurgatva tálaljuk.
GASZTROTIPP
Ha úgy gondolod, hogy nagyon kiszáradnak a sütőben a fasírtgolyók, akkor nyugodtan adj hozzá még zsiradékot, valamint muffin sütőformában is meg lehet őket sütni.
Ha tetszett ez a szuper pulykafasírtos taco recept és szeretnél még hasonló klassz tartalmakkal találkozni, akkor kövess Instagramon és lájkolj Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb receptekről. :)
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
